hu


KEDVENC
GAZDA az Urkraft Leben egyesület projektje 

ZVR 1752195091

Permákulturás gazdaság & tanyasi sajtüzem

természetes, kézzel készített termékek,
az emberek, állatok és a természet boldog és egészséges életéért

Üdvözöljük a "Kedvencgazda.hu" oldalunkon!


"Kedvencgazda" az Urkraft Leben non-profit szervezet projektje. Permakultúrás farm, hagyományos, ökológiai elvek szerint kézműves autentikus ételek, mint régen.

Nap mint nap készítünk friss, kézzel készített sajtot és tejterméket teheneink és tejelő kecskéink tejéből. Finom lekvárokat, chutney-kat készítünk, erjesztünk ételeket és készítünk élőeceteket. Tudásunkat átadjuk az érdeklődőknek.

Utazásra hívunk az élelmiszerek világába, amelyek életet tartalmaznak, táplálják a sejteket, ezáltal elősegítik az egészséget és a jó közérzetet. Éppen ezért egész évben biozöldséget termelünk tagjaink számára, és kutatjuk a természetes, autentikus ételek, az egészség és a jó közérzet összefüggését. Legeltetett disznót is "lízingelhet" tőlünk. A legeltetett sertés lízingről itt talál további információt.

Veteményeskertünkben a "No dig/No till" mellett élünk

& "Market gardening" elv, ami például azt jelenti, hogy miután kialakítottuk az ágyásunkat, többé nem ássuk ki, így a talaj élővilága mindig érintetlen maradhat. Különböző környezetekben kutatjuk, hogyan javítható a természetes egészség, a diverzitás, az élelmiszerek minősége és a fajgazdagság, és ez hogyan hat az emberek, az állatok és a természet egészségére.

Még Magyarország legnaposabb és legszárazabb területén is nagyon jól szaporodnak és jól érzik magukat gilisztáink. Gyártási folyamataink során semmilyen vegyszert vagy közeget nem használunk. Farmunk minden aspektusát beépítjük a körforgásos gazdaságba, vagy kifejezetten erre a célra fejlesztjük.

Minden termék kézzel készített, természetes és kiváló minőségű. Egyszerűen autentikus étel.

0% kémiáért és 100% egészségért.

Filozófiánk: Értsd meg az állatok, az emberek és a természet egészének elvét, mint egy együttmûködõ, egymást megtermékenyítõ és kiegészítõ egységet.

Fontos számunkra az egészséges, legjobb minőségű bioélelmiszer,

Ezért lehetőséget kínálunk tagjainknak, hogy részt vegyenek egészségfejlesztési projektünkben, például sajtcsomagok vagy zöldséges doboz összeállításával és friss élelmiszerek kiszállításával, vagy személyes átvétellel a gazdaságunkról. Együtt elkötelezettek vagyunk egy egészségesebb és élénkebb jövő megteremtése mellett. Ha felkeltette érdeklődését a részvétel, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Erről bővebb információt itt ezen a weboldalon, vagy személyes beszélgetés során találhat.

Friss élelmiszerek, biogazdálkodás, szezonális termékek, ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindig kapható minden az év minden szakában (pl. karácsonykor friss eper?), vagy az év egyes szakaszaiban túlkínálat alakulhat ki az egyes élelmiszerekből.

Éppen ezért más, szintén bio/ökológiai irányelvek szerint működő gazdaságokkal együttműködve egy újabb körforgásos gazdaságot hozunk létre, amelyben a hiány vagy a túltermelés jól tompítható, és a lehető legszélesebb termékpaletta elérhető minden érintett számára.

Évente több alkalommal évszakonkénti rendezvényeket kínálunk tagjainknak és érdeklődőknek, mint a hálaadás, a téli grillezés, a vadfüves villásreggeli és a különböző témájú workshopok, mint a permakultúra, vágó- és kolbászkészítő workshopok, hagyományos sajtkészítés, magaságyás, fermentációs műhelyek vagy zöldségtermesztési tanfolyamok felásás nélkül.

Tanyánkon a tehenek és kecskék mellett egy csoport legeltetett disznó él a szabadban egész évben, valamint libák, kacsák és csirkék, ahogyan egy hagyományos gazdaság kinéz.

Jó, hogy ott vagy.

kedvenc gazdád

PERMAKULTÚRA

az angol "permanent (agri)culture" kifejezésből származik, és olyasmit jelent, mint "permanent agriculture" vagy "permanent cultivation". A permakultúra a mezőgazdaság és a kertészet fenntartható koncepciója, amely a természetes ökoszisztémák és a természeti ciklusok szoros megfigyelésén és utánzásán alapul.Természetünkhöz tartozik, hogy figyelmesek legyünk, figyeljük a természetet, felismerjük a folyamatokat és felfedezzük a Teremtő titkát. A hagyományos mezőgazdaságban a talajt évente többször felszakítják, felássák és különféle vegyszerekkel kezelik. A permakultúrában az ágyásokat csak egyszer alakítják ki, és sok éven keresztül művelik, miközben a gazdálkodó a lehető legtöbb külső hatást figyelembe veszi, pl. honnan jön a szél, mi a nap útja az ágyamon, milyen természetes ragadozók. ott vannak-e a megfelelő "kártevőkért". "és hogyan vihetem be a hasznos rovarokat a kertembe. A permakultúra nagyobb időre, több vegetációs ciklusra vagy több éves termesztésre tervez, ellentétben a hagyományos vagy biogazdálkodással, amelyben a kertet minden évben a nulláról építik. Bár biogazdálkodással "gazdálkodunk", a biominősítés mellett döntöttünk, mert véleményünk szerint manapság túlságosan felhígul a "bio" kifejezés.Számunkra a permakultúra azt jelenti, hogy holisztikus életstílust élünk, amely magában foglalja a természetességet és a személyes felelősséget.

A LÁTOMÁSUNK

együtt élni, másokkal, a természettel,Készítsen egészséges ételeket, és összpontosítson vissza a természetességre.Élj az öröm és a közösség helyén."Online farmáruházunk" és távirati regionális csoportjaink lehetőséget kínálnak arra, hogy egy közösségi, ökológiai élelmiszer-projektben induljanak el, megismerkedjenek a hasonló gondolkodású emberekkel, és támogassák az értelmes, jövőorientált élelmiszereket.Valamikor mindannyiunknak el kell hagynunk ezt a Földanyát, és mi lenne, ha jobban hagynánk el, mint ahogy találtuk?

TERMÉKEINK

kézzel készített, egészséges, friss, szezonális és természetes élelmiszerek az ökológiai irányelvek szerint.Készítünk tehén- és kecskesajtot, ízletes chutney-t, lekvárokat, élőeceteket, biogabonákat és mindenféle egyéb mezőgazdasági terméket. Benne vagy? Akkor regisztráljon most, és legyen részese ennek az egészség és jólét felé irányuló mozgalomnak.Szeretettel várjuk látogatását! Üdvözlettel: csapata a FavoritenBauer projektből